Amit tudni érdemes! / A "láthatatlan" klimatizálás...kültéri egység a mosogatószekrényben?IGEN!!!

A "láthatatlan" klimatizálás...kültéri egység a mosogatószekrényben?IGEN!!!

2019.12.03.A "láthatatlan" klimatizálás...kültéri egység a mosogatószekrényben?IGEN!!!

A műemlékvédelmet törvények és jogszabályok írják elő ill. szabályozzák. 92.§ (2) A homlokzaton- e rendelkezés hatálybalépését megelőzően használatba vett, meglévő építményeken- mesterséges szellőzéshez kivezetést létesíteni, továbbá helyiségszellőztető vagy klímatizáló berendezést elhelyezni az épület külső megjelenésével összhangban,takartan, illetve építészeti eszközökkel megoldva akkor lehet, ha a tervezett megoldás és a működés hatása a) az épület állékonyságát nem veszélyezteti, a homlokzatot nem károsítja, b) az épített környezet értékeinek védelmére vonatkozó (településkép, építészeti érték vagy műemlékvédelmi, továbbá táj- és környezetvédelmi) érdeket nem sért, c) a kivezetés a környezetet bűz-, mérgező-, zaj-, rezgés-, vagy más káros hatással nem szennyezi, az építmény rendeltetése szerinti használatát nem zavarja, ártalmas mértékű páralecsapódást nem okoz. Nos, a fentiek elolvasása után úgy gondolom mindenkiben felmerül a jogos kérdés: “…hogyan tovább?”

Életminőség Ki ne vágyna arra, hogy egészségesebben éljen? Az egészséges életvitel nagymértékben függ a levegőtől, amelyet belélegzünk, hiszen a nap 24 órájában, folyamatosan veszünk levegőt. Életünk jelentős részét családi házunkban vagy lakásunkban töltjük. Nem mindegy, hogy itt milyen minőségű levegőt lélegzünk be. A mai modern technológiával épült, jól szigetelt házak már nem tudnak megfelelő mértékben szellőzni, ez pedig rossz levegőhöz és penészedéshez vezet.

A hűtés szükségessége... A klímaváltozás megemelte az átlaghőmérsékletet, és a nyári csúcshőmérsékleteket. Ez – ha rövid időre, néhány napig, egy-két hétig is – ma már közel 40 C-os hőséget jelent, ami a következő 20-30 évben 45 C-ra is emelkedhet. Ez bizonyos épülettípusok esetében – korábban épült tetőterek, könnyűszerkezetes épületek, panelházak, üveghomlokzatú középületek, stb. – azt jelenti, hogy azok a nyári kánikulában hűtés nélkül lakhatatlanná válnak. A nyári melegben a friss levegő bejuttatásánál a levegőt hűteni, kezelni kell, melyre sok-sok megoldás létezik. Klímatizálás…………………………megoldás?

Split klímatelepítés kapcsán néha azzal a problémával kell szembesülnünk, hogy a kültéri egységet sehová sem lehet elhelyezni. Az akadályoztatás forrása lehet műszaki, engedélyeztetési vagy egyszerűen csak az ügyfél jogos esztétikai elvárása. Engedélyi vonatkozás jellemzően belvárosi, műemlék esetleg túl közeli szomszédos épület esetén merülhet fel, ami adott esetben akár a megkezdett kivitelezés befejezését is meghiúsíthatja.Az Alpok Klíma Kft a Tekno Point Kft. termékeivel most erre kínál tökéletes megoldást,ami nem más, mint a
 
REJTETT KLIMATIZÁLÁS
 

Elrejtésének előnyeit védett műemléképületeknél, történelmi városközpontokban, igényes építészeti megoldásoknál maximálisan ki tudjuk használni.

 

  • Igényes megoldás
  • Rejtett kültéri egység
  • Történelmi városrészekben, műemléképületeknél csak ez az egyedüli megoldás
  • Halk működés
  • Egyszerű telepítés
  • Energia-megtakarítás
  • Nagy hatékonyságú fűtésre és hűtésre
  • Légcsatornázható, fali vagy kazettás beltéri egységekkel párosítható
  • Nem kell feltétlenül már a tervezés szakaszában erről döntenünk, akár utólag is beszerelhető!

Legyen szó akár levegő-levegő,akár víz-levegő rendszerről, cégünk a Tekno Point termékekkel mindenre megoldást kínál.

 

KÉRJEN TÁJÉKOZTATÁST KOLLÉGÁINKTÓL, ÉS MI MEGTEREMTJÜK A

"HŰVÖS ELEGANCIÁT OTTHONÁBAN"!!!

Alpok Klíma Kft Kőszeg - Szombathely

06-70-206-70-42

 « Vissza az előző oldalra!

Kontakt

Alpok Klíma Kft.

9730 Kőszeg,
Rajnis u. 8.
Telefon:
+36-70/206-70-42
E-mail:
info@alpokklima.hu
Alpok Klíma Kft. - Magyar